na vrh
Poruka na Viber
Poruka na WAPP

Nutricionistički pregledi

Nutricionistički pregledi su važni za postizanje optimalnih rezultata u preoblikovanju tela i održavanju zdrave telesne mase. Nutricionistički pregledi pomažu u identifikaciji prehrambenih navika, nutritivnih potreba i nedostataka, što omogućava izradu prilagođenog plana ishrane koji će podržavati ciljeve preoblikovanja tela.

Pravilna ishrana, zajedno sa redovnom fizičkom aktivnošću, ključni je faktor u postizanju i održavanju zdrave telesne mase. Nutricionistički pregledi mogu pomoći u praćenju unosa makro i mikronutrijenata, kao i kalorija, i pomoći u održavanju ravnoteže između unosa hrane i potrošnje energije. Uz to, nutricionistički pregledi takođe mogu pomoći u identifikaciji mogućih zdravstvenih problema ili rizika, poput problema sa metabolizmom, intolerancije na hranu ili alergija, kao i pružanje saveta o zdravoj ishrani i načinima da se prevaziđu loše navike u ishrani.

Nutricionistički pregledi Orient Beauty and Spa

 

Nutricionistički personalizovani jelovnik

Personalizovani nutricionistički jelovnik može biti koristan alat u postizanju i održavanju zdrave telesne mase i ciljeva preoblikovanja tela. Ovaj jelovnik će se fokusirati na pružanje pravilne količine nutrijenata i kalorija, uzimajući u obzir individualne potrebe, ukus i ciljeve.

Kada se izrađuje personalizovani jelovnik, nutricionista će uzeti u obzir faktore poput telesne mase, visine, starosti, nivoa aktivnosti i zdravstvenih stanja

Ovaj jelovnik bi se sastojao od različitih grupa hrane koje su važne za održavanje zdrave ishrane, uključujući povrće, voće, žitarice, proteine i zdrave masti.  Jelovnik bi sadržavao tri glavna obroka dnevno, kao i male međuobroke koji se mogu konzumirati između obroka.

Nureicionistički pregledi i personalizovani jelovnici Orient Beauty and Spa

Jelovnik bi takođe bio prilagođen da odgovara individualnim potrebama i ciljevima. Na primer, ako osoba želi da izgubi težinu, jelovnik bi se fokusirao na pružanje manje kalorija, dok bi osobe koje žele da dobiju mišićnu masu mogle imati veći unos proteina.

Kada se izradi personalizovani jelovnik, važno je pratiti njegovu efektivnost, te prilagođavati plan ishrane po potrebi. Nutricionista može pomoći u praćenju napretka i prilagođavanju jelovnika kako bi se postigli ciljevi.