na vrh
Poruka na Viber
Poruka na WAPP

Masaže

Masaža može biti korisna za telo iz raznih razloga, a neki od najvažnijih su:

 1. Smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja: Masaža može smanjiti nivo stresa i anksioznosti, a povećati nivo endorfina, što dovodi do boljeg raspoloženja.
 2. Opuštanje mišića: Masaža može pomoći u opuštanju napetih mišića, poboljšanju fleksibilnosti i smanjenju bolova u mišićima.
 3. Poboljšanje cirkulacije: Masaža može poboljšati cirkulaciju krvi i limfe, što može pomoći u eliminisanju toksina i ubrzanju oporavka nakon povreda.
 4. Smanjenje bolova: Masaža može pomoći u smanjenju hroničnih bolova, uključujući bolove u leđima, vratu i glavobolje.
 5. Poboljšanje imunološkog sistema: Masaža može pomoći u jačanju imunološkog sistema, čime se smanjuje rizik od bolesti.
 6. Poboljšanje kvaliteta sna: Masaža može pomoći u poboljšanju kvaliteta sna, što dovodi do boljeg odmora i oporavka tela.

Važno je da za kvalitetnu masažu koristite i kvalitetna ulja. Ona ulaze u naše telo kroz kožu, tako da nikako ne bi smela da budu hemijski tretirana. Uvek je preporuka da se za masažu koriste isključivo profesionalna ulja koja su na prirodnoj bazi.

U Orient salonima imate dostupna profesionalna ulja za masažu, tretmane tel, vakuum fit, ice body sculping i sveće za masažu.

 

Najbolja prirodna ulja za masažu

Prirodna ulja su najbolja za masažu jer su bogata hranjivim sastojcima i ne sadrže štetne hemikalije koje se mogu naći u sintetičkim uljima i losionima. Ona su lako apsorbovna i ne ostavljaju masni sloj na koži, pružajući hidrataciju i negu koži tokom masaže. Osim toga, prirodna ulja sadrže esencijalne masne kiseline koje su ključne za zdravlje kože i mogu poboljšati njen izgled i teksturu. Kada se koriste u masaži, ona mogu pomoći u ublažavanju bolova i napetosti u mišićima, poboljšati cirkulaciju krvi i smanjiti upalu.

Zbog svega ovoga, Orient ulja su idealan izbor za masažu i pružaju prirodnu i zdravu negu koži i telu.

 

Ulje za masažu - narandža: Namenjeno je za relaks masažu jer blagotvorno deluje na psihofizičko zdravlje. Telo se oslobađa umora i napetosti, a klijent će nakon masaže biti potpuno relaksiran. (Sastav: palmino, maslinovo, bademovo, suncokretovo i mineralno ulje kao i kozmetički miris).

Ulje za masažu - lavanda: Preporučuje se kod svih vrsta refleksirajućih i holističkih masaža. (Sastav: palmino, maslinovo, bademovo, suncokretovo, mineralno i eterično ulje lavande).

Ulje za masažu - mango: Preporučuje se za sve vrste masaža. Ono je naša tropska tajna negovanog tela. Njegova struktura ima hidratantna i hranljiva svojstva. (Sastav: palmino, maslinovo, bademovo, suncokretovo, mineralno i eterično ulje. Sadrži kozmetički miris).

Ulje za masažu - madero: Savršeno za sve vrste masaža, najviše se primenjuje za maderoterapiju. Brzo upija, hidrira i kožu vašeg klijenta ostavlja mekom i barušastom. (Sastav: arome bršljena, limuna i lavande).

Ulje za masažu  - čoko-vanila: Ulje je 100% prirodno. Savršeno za sve vrste masaža. Brzo upija, hidrira i kožu vašeg klijenta ostavlja mekom i barušastom. Zanosan miris vanile i čokolade sve ostavlja bez daha.

Ulje za masažu - sport: Idealno za sportske masaže. Ulje je 100% prirodno. Savršeno za sve vrste masaža. Jedan od glavnih sastojaka je limun. Limun povoljno deluje na upalne procese. Veoma je zdrav za kožu koja se masti jer normalizuje rad lojnih žlezda. Obiluje vitaminom E i C koji se nalaze u eukaliptusu. Eukaliptus je takođe jedan od glavnih sastojaka ovog ulja. 

Ulje za masažu - anticelulit: Biljna baza ulja. U sastavu su: bršljen, eukalpitus i ruzmarin. Idealno za sve vrste anticelulit masaža.

Ulje za masažu - višnja: Naše ulje od višnje je nastalo po ugledu na istoriju Male Azije. Naima, ako ste se pitali kako su Azijatkinje uvek tako mlade, negovane i lepe kože? Višnja je sjajna za podmlađivanje i zatezanje kože. Ulje za masažu CHERRY pospešuje proivodnju kolagena, podmladjuje kožu, pa se zato i preporučuje svim tipovima kože, a naročito zreloj, problematičnoj i oštećenoj koži.

 

 

Relaks masaža

Relaks masaža može pomoći u smanjenju napetosti i bolova u mišićima, poboljšanju cirkulacije krvi i limfnog sistema, regulaciji disanja i sniženju krvnog pritiska. Takođe, ova masaža može pomoći u smanjenju anksioznosti i depresije, poboljšanju sna i opštem osećaju blagostanja.

Korišćenje različitih mirisnih ulja i aromatičnih sastojaka tokom relaks masaže može dodatno doprineti opuštajućem efektu. Mirisi kao što su lavanda, višnja, mango, čoko - vanila imaju umirujuće dejstvo na um i telo, te mogu pomoći u postizanju duboke relaksacije.

Sve u svemu, relaks masaža je izuzetno korisna i prijatna za telo i um, te je idealna za osobe koje se bore sa stresom, umorom, napetošću mišića i drugim tegobama koje mogu nastati usled brzog i zahtevnog načina života.

Kroz nežne i ritmične pokrete, masaža može pomoći da se smanji napetost u mišićima i poboljša cirkulacija krvi i limfe. To može dovesti do opuštanja i osećaja unutrašnje ravnoteže.

Masaža takođe može pomoći u smanjenju nivoa kortizola, hormona stresa, u telu, dok istovremeno povećava nivo serotonina i dopamina, koji su povezani s osećajem zadovoljstva i sreće. Takođe može pomoći u poboljšanju kvaliteta sna i smanjenju bolova u mišićima i zglobovima.

S obzirom da je relaks masaža vrlo nežna i opuštajuća, pogodna je za gotovo sve osobe, bez obzira na dob ili zdravstveno stanje.

 

 

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža se primenjuje u cilju lečenja određenih stanja i povreda. Ona ima za cilj da pomogne u oporavku od povreda i ublažavanju bola. Takođe se može koristiti za poboljšanje fleksibilnosti mišića, smanjenje mišićne napetosti, poboljšanje cirkulacije i smanjenje stresa. 

Terapeutska masaža leđa se može primenjivati u različitim situacijama i stanjima, a cilj joj je da ublaži bol i napetost u mišićima leđa i vrata, poboljša cirkulaciju i opusti telo.

Ova masaža se može preporučiti osobama koje provode dosta vremena sedeći, kao što su osobe koje rade ispred računara, jer takav način sedenja često dovodi do nakupljanja napetosti i bolova u leđima i vratu.

Terapeutska masaža se može koristiti kod različitih stanja:

 1. povrede mekih tkiva, 
 2. prelome kostiju, 
 3. kontrakture, 
 4. ožiljke, 
 5. reumatska oboljenja, 
 6. deformacije kičmenog stuba, 
 7. kardiovaskularna oboljenja, 
 8. vegetativne promene, 
 9. poremećaje metabolizma i 
 10. sportske povrede. 

Važno je da terapeut prilagodi tehniku masaže individualnim potrebama klijenta kako bi se postigao najbolji mogući terapijski efekat.

 

 

Sportska masaža

Sportska masaža se koristi kako bi se povećala fleksibilnost mišića, smanjio bol i upala, poboljšala cirkulacija, i ubrzao proces ozdravljenja nakon povrede ili napornog treninga.

Sportske masaže mogu biti fokusirane na određene delove tela, kao što su noge, leđa ili ruke, u zavisnosti od sporta kojim se bavite. Masaža se može koristiti kao deo rutine pre ili nakon treninga, takmičenja, ili bilo koje fizičke aktivnosti.

Takođe, sportska masaža može biti korisna i za rekreativce koji nemaju problema sa sportskim povredama, ali koji se bave redovnim fizičkim aktivnostima. Nakupljanje mlečne kiseline je čest problem kod rekreativaca, i sportska masaža može biti efikasan način da se to reši. 

Osim toga, sportska masaža može biti korisna i za opuštanje i smanjenje stresa, što može biti korisno za sve ljude koji se bave fizičkom aktivnošću.

 

Masaža za trudnice

Ako se masaža izvodi od strane iskusnog i obučenog terapeuta, u pravilnom položaju i sa prilagođenim pokretima, masaža trudnica može biti izuzetno korisna i prijatna za trudnicu.

Iskusni i obučeni terapeut će biti upoznat sa svim potencijalnim rizicima i ograničenjima za masažu trudnica, i u stanju će biti da prilagodi masažu kako bi se osigurala sigurnost i udobnost trudnice. U Orientu se nalaze pouzdai i stručni terapeuti koji imaju iskustvo u radu sa trudnicama i predivna iskustva. 

Takođe, trudnica treba da bude otvorena i da iskreno razgovara sa terapeutom o svim svojim simptomima, bolovima i zabrinutostima kako bi se osigurala pravilna i efikasna masaža.

 

Da li je masaža u trudnoći dozvoljena?

Apsolutno - DA! 

Ako je izvodi pravilno obučeni terapeut, svakako da je dozvoljena.

Masaža može biti od velike pomoći u ublažavanju tegoba u trudnoći, ali ona mora biti posebno prilagođena. Masaža trudnice smanjuje bol u leđima, poboljšava san, cirkulaciju krvi i limfe i tako smanjuje oticanje ekstremiteta, priprema mišiće za porođaj, oslobađa od mentalnog i fizičkog umora.

 

 

Refleksologija stopala

Refleksologija stopala je terapija koja se bazira na ideji da postoji povezanost između refleksnih tačaka na stopalima i određenih delova tela, organa i sistema. 

Svako ljudsko biće ima svoje energetsko telo, snažnu životnu silu, kako je u Kini nazivaju chi, a u Indiji prana. 

Ta energija treba stalno slobodno da teče, kako bi svi delovi ljudskog bića (telo, um i duša) bili u balansu. Ukoliko dođe do dugotrajno akumulirane blokade energije, ljudsko telo počinje da reaguje na fizičkom nivou, pa dolazi do manifestacije raznih tegoba, a na kraju i do bolesti. Time refleksologija stopala može da doprinese poboljšanju svakog sistema ponaosob, a istovremeno i da dovede u ravnotežu čitav organizam.

Ukratko, refleksologija je metoda koja može pomoći telu da postigne balans i bolje funkcioniše, poboljšavajući cirkulaciju, stimulišući limfni sistem i eliminatorne organe, smirujući nervni sistem, olakšavajući bolove i tegobe, a posebno se preporučuje trudnicama. Ukoliko želite da isprobate refleksologiju, dođite u Orient i prepustite se našem terapeutu, osobi koja je osposobljena za primenu ove terapije i da se pridržavate saveta koje vam ona pruži.

 

Limfna drenaža

Limfna drenaža je metoda koja se koristi za poboljšanje protoka limfe i smanjenje otoka. Limfna drenaža može biti korisna u različitim situacijama, uključujući oticanje, detoksikaciju organizma, regeneraciju tkiva, smanjenje celulita, smanjenje bora detoksikacijom facijalnog nerva, stimulaciju imunog sistema, duboku relaksaciju i oslobađanje od posledica stresa, umor, sportske povrede, proširene vene, glavobolju, akne i rastegnutu kožu nakon porođaja.

Limfna drenaža se može izvoditi ručno ili uz pomoć različitih aparata. 

Kod ručne masaže, viši naša maserka koja je specijalno obučena za ovaj tretman. Masaža obično počinje pripremom klijenta i draženjem solarnog pleksusa, a zatim se prvo dreniraju proksimalni segmeni, abdomen, donji ekstremiteti, lateralna regija bedara, leđa, gornji ekstremiteti, prednja strana grudnog koša, vrat i glava.

Trajanje masaže zavisi o vrsti tretmana i stanju klijenta. Preventivna masaža celog tela traje od 60 do 90 minuta, dok parcijalna masaža traje od 30 do 45 minuta. 

 

Luksuzne masaže

Luksuzne masaže su specijalne vrste masaža koje obično uključuju različite tehnike, proizvode i opremu za masažu kako bi se pružilo vrhunsko iskustvo. Evo nekih od najpopularnijih luksuznih masaža:

 1. Pinda Sweda masaža - ova masaža koristi vrećice napunjene toplim biljem i uljem kako bi se oslobodio stres i napetost mišića.
 2. Choco Dream masaža - ova masaža koristi čokoladnu kremu i ulje kako bi se hidrirala i nahranila koža, dok se istovremeno ublažavaju bolovi i napetost u mišićima.
 3. Orient Candle masaža - ova masaža koristi posebne sveće koje se tope u ulje kako bi se zagrejala koža i oslobodio stres i napetost.
 4. Toplo vulkansko kamenje - ova masaža koristi zagrejana vulkanska kamenja kako bi se opustili mišići i smanjila napetost.
 5. Masaža u paru - ova masaža je namenjena parovima koji žele da se opuste zajedno, a može uključivati različite tehnike.
 6. Kraljevska masaža - ova masaža je obično vrlo dugotrajna i koristi se kombinacija različitih tehnika kako bi se oslobodio stres i napetost.
 7. Masaža vatrom - ova masaža koristi toplu ulje i vrećice s biljem kako bi se zagrejala koža i oslobodio stres.
 8. Deep Relaxing masaža - ova masaža kombinuje različite tehnike za smanjenje napetosti i stresa, kao što su dubinska masaža tkiva, akupresura i refleksologija.
 9. Havajska masaža - ova masaža se obično izvodi na podu koristeći dugotrajne, fluidne pokrete i vibracije kako bi se opustili mišići i smanjila napetost.